Logo inverse

Groeikaartjes.be
Dorp-West 21
9080 Lochristi
info@groeikaartjes

Informatie

Groeipapier, ook wel zaadjespapier of groeikaartjes genoemd is een unieke papiersoort die volledig artisanaal wordt gemaakt. De bloemzaadjes worden vermengd met de pulp waarna het met de hand wordt geschept zodat we een volledig gerecycleerd , handgeschept papier bekomen van +/- 200 gram. Dit papier bedrukken wij met ecologische en milieuvriendelijke inkten en werken het af tot origineel en professioneel drukwerk. Met groeipapier geeft u niet alleen uw boodschap door, maar voorziet u ook een vrolijke mix van weidebloemen in 4 eenvoudige stappen :

 

    1. Maak het papier of kaartje goed nat onder de kraan.
    2. Plant het buiten in open aarde of binnen in een bloempot met potgrond, ongeveer 1 cm diep. (aarde niet aanstampen en zorgen voor genoeg licht)
    3. Geef elke dag wat water maar maak dat het vocht niet blijft staan.
    4. Na ongeveer 1 tot 2 weken kan u genieten van de mooie bloemen.
Kiemen 2
Kiemen 1

De beste periode om groeikaartjes buiten te planten is van begin mei tot eind oktober. In een bakje of een bloempot moet u zeker zorgen voor genoeg licht en warmte. Wanneer de bloemen uitgebloeid zijn hoeft u niets te doen, alles is volledig biologisch afbreekbaar.

 

Hoewel we er alles aan doen om de omstandigheden voor het groeipapier zo optimaal mogelijk te houden, kan het gebeuren dat de zaadjes onverhoopt niet ontkiemen. Mogelijke oorzaken zouden dan kunnen zijn dat dat je de aarde niet goed hebt natgehouden tot het ontkiemen, te weinig licht, te diep geplant, de aarde hard aangestampt of het gebruik van oude aarde die niet rijk is aan voedingsstoffen. Je moet je ook realiseren dat deze zaadjes meer hebben doorstaan dan wanneer ze uit een zakje zouden komen. Het blijven levende waren, waar je voorzichtig mee om moet gaan.

Wenskaarten, mailings, geboortekaartjes, huwelijksdrukwerk, uitnodigingen, flyers, rouwkaarten, bedrijfsdrukwerk en zo veel meer in alle mogelijke formaten en aantallen, zelfs personaliseren is mogelijk. Indien u zelf creatief bent kan u een eigen ontwerp aanleveren, maar wanneer u enkel een idee heeft, staat onze grafische dienst voor u klaar om alles mooi uit te werken. Inspiratie voor groeikaartjes kan u vinden in onze portfolio.

 

Wenskaarten kan u bestellen in onze webshop vanaf 5 exemplaren, deze worden dan samen met bijhorende omslagen geleverd, maar ook kaarten versturen zonder zelf iets te doen is mogelijk. Wij zorgen voor alles ! Wenst u grote oplages, gelegenheidsdrukwerk of bedrijfsdrukwerk, vraag gerust een vrijblijvende offerte.